Pieter Ghijsenlaan 4, 1506 PV Zaandam
(+31)75 6704934
info@dekkerzeilmakerij.nl

Jachtzeilen

Welk zeil is geschikt voor mij?

Nu komt het moment dat u moet kiezen voor een zeil en een doeksoort. U heeft net alle doeksoorten door genomen en vraagt zich af welke combinatie past bij mij? Daar willen helpen wij u graag bij!

Allereerst is belangrijk om af te vragen: “Wat verwacht ik van mijn zeilen?” WhiteLabelSails hanteert drie categorie├źn zeilers:

  • Tourzeiler
  • Sportieve tourzeiler
  • Wedstrijdzeiler

De tourzeiler

U bent vaak op het water en geniet van het zeilen. U wilt een kwalitatief zeil met een lange levensduur die vormvast is en makkelijk zeilt. Het zeil moet op uw wensen zijn vormgegeven. Voor u zou een Cross-cut (horizontaal gestapeld) van een Dacron het meest geschikt zijn.

De sportieve tourzeiler

U zeilt voornamelijk recreatief maar doet geregeld mee aan een clubwedstrijd. U wilt een professionele uitstraling hebben. Het zeil moet aan de kwaliteit normen voldoen maar moet ook optimaal presteren. Voor u zou een Dacron tri-radiaal gesneden een goede optie zijn of indien het budget toereikender is een Laminaat zeil.

De fanatieke wedstrijdzeiler

U vaart vele wedstrijden met als doel: winnen! Het zeil moet presteren en mag moeilijker te hanteren zijn. De kosten van de zeilen en de duurzaamheid doet u weinig. U heeft maar een wens dat is winnen van de wedstrijd. Voor u zijn laminaat zeilen uiterst geschikt.

Dacron de beste keuze?

Zoals hierboven beschreven is, is Dacron in vele gevallen de beste keuze. Dit heet te maken met relatief lage prijs, vormvastheid, UV-bestendigheid en duurzaamheid. Een Dacron gaat lang mee en, in tegenstelling tot laminaat, te repareren. Mede door het brede aanbod in Dacron type, is er altijd een te vinden die bij uw past. Wel adviseren wij u altijd de zeilen tegen UV te beschermen. Dit kan doormiddel van een hoes, UV-strook of van de boot halen.